Anasayfa / Magazin / Ümit Yesin kimdir? İşte hayatı hakkında bilgiler

Ümit Yesin kimdir? İşte hayatı hakkında bilgiler

Ümit Yesin kimdir sorusunun yanıtı birçok vatandaş tarafından araştırılmaya başladı. Cennet Mahallesi’nde Muharrem karakteriyle akıllara kazınan Ümit yesin 65 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Ümit Yesin kimdir? İşte hayatı hakkında bilgiler.

Ümit Yesin, 28 Ocak 1954 tarihinde Ankara’da doğmuştur. İstanbul-Ankaraarasında geçen bir çocukluğu oldu. 1969 yılında İstanbul’a taşındılar. İlkokul ve ortaokulu Ankara’da bitiren Ümit Yesin, liseyi İstanbul’da bitirdi. Yüksek mektep ve konservatuar öğrenimini İstanbul’da yaptı. 1970 yılında Bakırköy Halkevinde amatör olarak tiyatroya başladı. Daha sonra da Üstün Asutay’ın sahibi olduğu Bakırköy Komedi Tiyatrosunda profesyonel olarak tiyatroya devam etti. Sonrasında aka üstat Muammer Karaca tarafından konservatuara girmeye teşvik edildi.

Genellikle muavin oyuncu rollerinde oynayan Ümit Yesin, Müjdat Gezen Tiyatrosu, Tiyatrokare gibi topluluklarda çalıştı.

Ümit Yesin, 1989 yılındaTRT’de yayınlananHanımın çiftliği adlı dizideki Kabak Hafız ve 2007 yılında hususi bir kanalda yayınlanan Yol Arkadaşım adlı dizideki Rıza Elmastaş karakteri,Çiçek takside Şeker Kazım, Cennet mahallesinde Muharrem, Akasya durağında Duran Ağa karakterleri ile herkes tarafından tanındı.

1989 yılında TRT’de yayınlanan “Hanımın çiftliği” adlı dizideki Kabak Hafız rolünü oynarken Gülben Ergen, İlknur Bozkurt, Fikret Hakan, Bulut Aras, Meral Orhonsay, Ülkü Ülker, Aydemir Akbaş, Sami Hazinses, Merih Fırat, Ünsal Emre, Efkan Efekan, Erol Taş ile beraber rol aldı.

1995 ile 2003 yılları arasında oynayan ” Çiçek Taksi” adlı dizide Erol Günaydın,Eşref Kolçak, Bekir Aksoy, Volkan Ünal, Peker Açıkalın, Cengiz Küçükayvaz, Volkan Severcan, Civan Canova, Tuna Arman, Evin Esen,Necati Bilgiç, Yonca Cevher, Alev Oraloğlu, Kayhan Yıldızoğlu, Aykut Oray,Gafur Uzuner, Mahmut Cevher, Şevket Çoruh, Nilgün Belgün, Selehattin Taşdöğen gibi oyuncularla beraber oynamıştır.

2004 ile 2007 yılları arasında “Cennet Mahallesi” adlı dizide Müjdat Gezen,Melek Baykal, Özkan Uğur, Alişan, Çağla Şikel, Zeki Alasya, Aylin Kabasakal, Serhat Özcan, Buket Dereoğlu, Levent Tülek ile beraber rol aldı.

Ümit Yesin, oyuncu Evin Esen ile evlendi. Uzun bir süre evli kaldıktan sonra 2011 yılında boşandı.

Filmografisi

Yeni Gelin – 2017
Asla Vazgeçmem – 2015
Ağlatan Dans – 2014
Şefkat Tepe – Ekrem 2014
Galip Derviş – 2013 (İhsan Akkaya) (Konuk Oyuncu)
Keşanlı Ali Destanı-2011
Akasya Durağı-2009
Yol Arkadaşım-2008
Görgüsüzler-2008
Beş Kollu Avize – 2004
Cennet Mahallesi – 2004 (Muharrem / 2004 – 2007)
Yalanın Batsın – 2002
Cabbar – 2002
Sınır – 1999
Çiçek Taksi – 1995 (Kazım Şentabak / 1995 – 2003)
Hastane – 1993
Ah Gardaşım – 1991
Kurt Kanunu – 1991
Bir Milyara Bir Çocuk – 1990
Doyumsuz – 1990
Hanımın Çiftliği (1990, dizi) – 1990
Medcezir Manzaraları – 1989
Bakımsız Tarzan – 1989
Ferman – 1988
Keşanlı Ali Destanı – 1988
Sevgili Bayan – 1988
Hüzün Çemberi – 1988
Sığıntı – 1988
Düş Yakamdan Osman – 1987
Karınca Katarı – 1987
Yalnız Efe – 1987
Güneşe Köprü – 1986
Garip (2) – 1986
Yıkılmışım Ben – 1986
Bir Günlük Aşk – 1986
Suçumuz İnsan Olmak – 1986
Sıcak Geceler – 1986
Kertenkele – 1986
Namus Sözü – 1986
Amansız Yol – 1985
Seyyid – 1985
Melek Yüzlüm – 1985
Kızlar Sınıfı Yarışıyor – 1985
Körebe – 1985
14 Numara – 1985
Şaban Pabucu Yarım – 1985
Kurbağalar – 1985

 

Hakkında admin

Check Also

Hepsi Grubu’nun Üyesi Yasemin Yürük, Direk Dansıyla Sosyal Medyada!

Bir döneme damga vuran Hepsi Grubu’nun güzel üyesi Yasemin Yürük, direk dans dersleri almaya başladı. …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir